Időzóna: (GMT +2 óra) RSS - hozzászólások

IE8 érdekesség

Szerző
Üzenet
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 11:58    Hozzászólás témája: IE8 érdekesség
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hali!
Most tettem fel az IE8-at, de mintha belassult volna tőle a fórumom. Csak Kompatibilis módban megy rendes sebességgel, amúgy meg mintha megfontoltan dolgozna, tehát az emotikonok, a hozzászólásnál a beírások mintha ráérősen töltődnének be. Csak pislogok mi a fene van, hiszen ez a jelenség eddig nem volt. Nem tudom persze, hogy ez böngésző bug-e vagy sem, de mindenesetre fura, hogy egy szimpla hozzászólás is így lelassítja az oldal megjelenítését, és a beírás is késve jelenik meg. Arról ne is beszéljek, hogy a fejlesztői eszközökben állandóan újratölti 2 mp után az index.php-t... :shock:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2815
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 12:35    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Próbálgattam egy kicsit (64 bites Vistan), nekem egyedül a középső egérgombos link megnyitás tart kb. másfél másodpercig, az tényleg gyorsul kompatibilitási módban, egyébként nem éreztem a szokásosnál lomhábbnak. A fejlesztői eszközökből nem tudtam váratlan oldal újratöltést kicsikarni.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 17:08    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Rájöttem közben, hogy az index oldalon lévő két chat okozza ezt, viszont húzom a számat, hogy emiatt el kell pakoljam őket másik aloldalra, nem lehet kint elől... :?
A másik, hogy a sablonban egy rahedli hibát talált a HTML validátor, és háromféle sablont is néztem. Fain. Jól írják a srácok a sablonokat, mondtam már? Lehet, hogy a hibák és a chat együtt lassítja be így az IE8-at?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 2398
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 19:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
IE8 érdekes állat... :) Jobbnak tűnik a 7-esnél egy nagyságrenddel, de azért tud furákat produkálni. Egy Joomlás oldalamon az egyik cikkben középre zárt képek vannak, bőven el is férnek. Ennek ellenére a jobb oldali komponenseket lezavarja a cikk alá, és egy bizonyos szélességnél folyamatosan rázza a képeket, nem tudván eldönteni, hogy most végül is milyen széles az oldal. :D Ezen még a kompatibilitás mód sem javít. Amúgy viszont a MS megalkotta az eddigi legrondább, de valószínűleg legkezesebb böngészőjét.

Ettől függetlenül maradok az Operánál és a Chrome-nál ;)
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 22:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Közben nézelődtem tovább. Az egyik fórumomon van egy portál, na ott hibát sem lelt, egyből valid. De amint belépek a fórumfelületre, máris talál hibákat a headerben, ami ugyanaz, mint a portálnál volt. Érdekes a W3C validálása is, ha ezt nézzük...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 2:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.20. 23:25    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A szabványt azért találták ki, hogy betartsák. Minden(?) szabvány megenged bizonyos fajtájú hibákat, tulajdonképpen ezeket nem is kell szigorú értelemben hibának venni, ha csak néhány ilyen van az oldalon. Sokkal jobban kell figyelni az olyan hibázásokra, melyekre a W3C validatora egy szép kis piros "X"-et ad :P.

Az Internet Explorerrel történetesen az szokott gondot okozni, hogy hiába a szabvány szerint épül fel egy oldal, akkor is rosszul jelenít meg valamit. Ritkább esetben olyan is van, hogy pont az IE jelenít meg valamit jól, a többi böngészőbe meg pontosan hogy nem, de aki ilyenbe naponta beleütközik, annak adok egy tábla Milka csokit.

IE8-ról meg annyit, hogy nekem a telepítése hibádzik, nem tudom feltelepíteni. Se a 7-est, se a 8-ast. SP2-es XP-re persze kapásból felmegy... Nem értem, hogy SP3-masra miért nem :?.

Több fórumon is olvasható egyébként, hogy sok weboldalt rosszul jelenít meg a 8-as verzió, és néhol lassú is. Nem egyedi esetről van szó.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 2398
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.21. 00:46    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Cáfolnom kell, nem általános dolog, hogy az XP SP3-ra nem megy fel. Három gépre tettem fel, mindhárom XP SP3-mal működik. A Skype viszont csak akkor tetszik neki, ha legalábbis a 4.0 van fent.

Azt sem mondanám, hogy lassú. Sokkal gyorsabb, mint az IE7 volt. Az viszont szentigaz, hogy minden vetélytársa gyorsabb, mégpedig látványosan.
Ellenben a Google Maps gyorssegédje kifejezetten tetszik. :)

Az oldalmegjelenítési hibák zöménél eddig a kompatibilitás mód kitűnően működött. Amelyik oldalon nem, ott megnéztem, és a W3C hatalmas rakat hibát talált rajtuk - az egyiken 8400 körül... Igaz, majdnem mind egyetlen, php rutin által generált kódban voltak.
Ami érdekes: az IE8 felülbírálja a fieldset-ek legend-jére vonatkozó CSS színbeállítást. :) (!important-ozni még nem próbáltam, de megérné...)
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.21. 08:23    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nálam az a vicc, hogyha megnézitek a fórumomat (http://forum.acegem.hu), akkor feldob egy csomó piros x-et a validátor, miközben ott a kód jó, hiszen olyanokat hoz fel hibának, hogy a div után minek teszek kacsacsőrt zárásnak... :shock: Úgyhogy gondolom, hogy kipróbálom egy szűz phpbb-n is a validátort, vajon hány hibát dob fel... :roll:
Az, hogy a korábbi IE-k nem jól jelenítették meg az oldalakat egy dolog, de a forráskód ettől még nem változik elvileg. :roll:
A lassúságon elgondolkodva: ahol hibás a kód, nem lehet, hogy amiatt lassú? Oké, nem olyan gyors, mint a többi, de magához képest...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 2398
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.21. 12:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Mykee írta:

Nálam az a vicc, hogyha megnézitek a fórumomat (http://forum.acegem.hu
Az, hogy a korábbi IE-k nem jól jelenítették meg az oldalakat egy dolog, de a forráskód ettől még nem változik elvileg. :roll:
A lassúságon elgondolkodva: ahol hibás a kód, nem lehet, hogy amiatt lassú?
Pontosan erre akartam én is utalni, vagyis arra, hogy a kompatibilitási mód azokon az oldalakon bukik meg, ahol a kódban sok a hiba.

Megnéztem az oldaladat...

A W3C validator ezt írta:

Kód:

<h1>Általános hiba</h1> <div>SQL ERROR [ mysql4 ]<br /><br /> [0]<br /><br />SQL hiba lépett fel az oldal generálása közben. Ha a probléma továbbra is fennállna, lépj kapcsolatba a <a href="mailto:noreply@acegem.hu">fórum adminisztrátorával</a>.</div><p>Kérjük, értesítsd a fórum adminisztrátorát vagy a webmestert: <a href="mailto(...)
Viszont teljesen validnak találta! :)

Megnyugtatásul: két perccel később rendben bejött a fórumod.
_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.21. 13:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na ez érdekes, hogy SQL hibát dobott, mert ezt anno a google is így gyorsítótárazta be... Viszont ha ránézel (és ne a portálra, mert az valid!!!), akkor egy rahedli hibát dob a fórum kezdőlap a validátoron...
A direkt link: http://forum.acegem.hu/board.php

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Thomas RC
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.09.29. Péntek 2:00
Hozzászólások: 4377
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.21. 13:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem éppen. Az igaz, hogy (nem néztem át az összes hibának jelzett sort, csak átfutottam néhányat) szépen le vannak zárva a tag-ek, de az sem mindegy, hogy milyen sorrendben vannak. Például itt ez a hibásnak jelzett sor:

Kód:

<span class="header-right"><br /><div align="center"><b><font size="6" face="Trebuchet MS">A cégem - Notesz</font></b><h1></h1><font size="5" face="Trebuchet MS">Társalgó - Tetszés szerint</font><h1></h1><font size="4" face="Trebuchet MS"><u>www.notesz.com</u></font></div></span>

<div> nem lehet például a <span>-ban (ahogy a szobád sem lehet a háztetőn). És egyéb ilyen apróságok vannak, ezekre érdemes odafigyelni ;).

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.23. 11:10    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ezt a hibát javítottam és átnéztem a törzset is, szerencsére csak itt volt felcserélve. Viszont sok lezárást nem értek, hogy a validátor miért akadt ki. Plusz egyik helyen, pl. egy metatag lezárásánál én /> jelet adtam meg, mire a validátor úgy vette, hogy ott csak > van per nélkül. :roll: Menetközben hová tűnt a perjel? A másik: az ajax esetleg belassíthatja az IE8-at nem kompatibilis módban?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.25. 19:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na akkor egy újabb adalék. Közben validálgatom a vacakul megírt sablonokat és az általam tákolt beszúrásokat. Viszont egy valid oldalnál is lassulást veszek észre, márpedig a szöveg beírásánál. Legyen az Ajax Chat vagy szimpla hozzászólás. Tehát valami miatt a szöveg bevitele lassú IE8 alatt.
Lehet-e ez sablonhiba, tehát a szövegszerkesztő rész van rosszul megírva benne, vagy eleve a szövegbeviteli mezőt nem szereti az IE8? :roll:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Mykee
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2005.08.29. Hétfő 2:00
Hozzászólások: 808
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.28. 02:14    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy másik érdekesség, ami ezen az oldalon is előjött IE8 alatt, ahogy az én weboldalaimon is:
ha hosszabb szöveget illesztek be a hozzászólás ablakba, ami hosszabb, mint a szerkesztőablak mérete (tehát gördítősáv kell), akkor próbálj valamit beírni az aljára, vagy kijelölni ott valamit... Elkezd ugrálni az ablak! :shock:
Még nyomozom, hogy ez az IE7Pro hibája, vagy a szövegablaké, de kíváncsi vagyok, nálatok előjön-e!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2815
Hozzászólás Elküldve: 2009.03.28. 11:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nálam ezen a fórumon Maxthon2 + IE8 kombinációban előjön, máshol még nem próbáltam.

Szerk.: Ideiglenes megoldásként bekapcsoltam az IE8 kompatibilitási módját az oldalon, eddig úgy tűnik, hogy a szövegablak hibája megszűnt és más probléma se jött elő.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +2 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés