Színes betűk keretezése div-vel is.

Szerző
Üzenet
hispan1
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.13. Csütörtök 1:00
Hozzászólások: 145
Hozzászólás Elküldve: 2009.04.21. 09:50    Hozzászólás témája: Színes betűk keretezése div-vel is.
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok! Volna egy kérdésem, elsőre nem sok értelme van annak, amit csinálok, de mindjárt leírom, mihez kell.

Arról volna szó, hogy ha a felhasználó kijelöl egy részt az elküldendő üzenetből valamilyen színnel, akkor az adott részt láthatatlanul keretezze majd a kész üzenetben egy div is (aminek persze megvannak a tulajdonságai).

Amire eddig rájöttem: a szín beszúrások a posting_body.tpl-ben vannak. Itt én már módosítottam is két sort az alábbiak szerint:

Kód:

<option style="color:FFD3A8; background-color: {T_TD_COLOR1}" value="#FFD3A8" class="genmed">TÉMÁBA VÁG (alapértelmezett)</option>
<option style="color:#655536; background-color: {T_TD_COLOR1}" value="#655536" class="genmed">OFF (nem témába vágó részek)</option>


Ha ez sikerült, bátorkodtam a value részben lezárni a színkódot "> taggal és utána beszúrni a kérdéses div részt: <div style="display: block;" id="rejt">. Ezzel az volt a gond, hogy nem azt eredményezte a kész üzenetben, amit vártam volna (<span style="color: 655536"><div style="display: block;" id="rejt">üzenet</div></span> (a vastag rész amit beszúr a posting_body-ról. a lezáró tagok a bbcode.tpl-ben vannak, oda tettem őket, azok meg is jelentek a kész üzenetben).

A baj nyílvánvalóan az, hogy a " karakterek lezárják a value részt, így nem az egész kerül beszúrásra, hanem csak a két "" jel közötti (value="#FFD3A8"><div style="display: block;" id="rejt">" - dőlttel, aminek be kén ekerülni és vastaggal, ami be is kerül az üzenetbe).

Ez hát a gondom, a kérdés az: egy adott színű részt hogyan keretezhetek a kérdéses div résszel? (a lezárás jó a bbcode.tpl-ben, csak az elejét nem tudom bevarázsolni).

(Mire kell ez? Az OFF színnel jelöl hozzászólásokat a lapon található gombban egy mozdulattal rejthetné a felhasználó, így azokat nem olvasná, ha nem akarná, hanem csak a lényeget látná...)

A segítséget előre is köszi.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés