Időzóna: (GMT +2 óra) RSS - hozzászólások

Köszönet

Szerző
Üzenet
Ludis
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2009.09.26. Szombat 10:40
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 10:27    Hozzászólás témája: Köszönet
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm a segítséget ennek az egész tetves fórumnak!

Valószínűleg azért írnak ide emberek, mert problémájuk van, és esetleg a problémájukra nem találtak választ. Nem a google-re kell hivatkozni minden esetben, mivel a google is 99%-ig ide irányít mindenkit a témában..
Esetleg el lehetne gondolkodni egy kicsit a dolgon és le ellenőrizni a googlet mielőtt rá hivatkoztok!

Meg mint sok esetben, minél többen telepítenek egy programot, annál több fajta, egyedi hiba jelenik meg.
Az én esetemben is lett jelezve, hogy nem vagyok egy hozzá értő, és mivel nem találtam meg a hibámra a gyógyírt írtam 2 helyre is a problémám a hozzá tartozó témákban.
De a mai napig mindenki csak át ugrott rajta...

Az aki ért a dologhoz, vegye már észre, hogy nem mindenki lehet olyan okos a témában, mint ő. Ezért kérik ki a segítségét, és nem azért, hogy a googlere zavarjátok őket...

Köszönöm fiúk - lányok.
Részemről le lett írva ez a fórum, és reklámot is fogok neki adni, garantálom...
Külföldi oldalról kellett segítséget kérnem a 0 nyelvtudásommal, és még a választ is érthetően megkaptam. Nem kellett heteket várnom a válaszra, és itt ezt meg sem kaptam...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 15:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 12:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Mekkora egy átgondolatlan bolond vagy. Magadat írtad le ezzel a hsz-el, nem ezt a fórumot.

Pár dolog:
1. Phpbb3 ingyenes rendszer, nem kötelezett a support (támogatás) nyújtására. Akik itt segítenek azok hobbyból, szabadidejüket felhasználva teszik azt. Ezért köszönet járna nekik. Válassz fizetős fórumot ha 24órás gyors support-ra, segítségre vágysz. Előre szólok hamar le fogják sz*rni a kotnyeleskedő fejed.

2. Google-re hivatkozás: A hozzád hasonló új internetet kapott "majmok" sajnos képtelenek felfedezni a keresőkben rejlő igazi forrást. Lusták olvasni akár 3-4 oldalt. Azonnal akarják a választ, de mire fel? Egymás után nyílnak azok a témák amik teljesen ugyan arról szólnak, csak a kedves user cseszik olvasni illetve keresni.

3. Gondolkozz el kérlek, hogy miért nem írtunk választ. Lehet mi se tudjuk. Pár infót had osszak meg veled: Azok akik itt a törzsgárdát alkotják ők nem vettek részt a phpbb3 fejlesztésében, megírásában, tehát nem ismerik annyira. A tapasztalataik és tudásuk alapján próbálnak segíteni. Ha sok telepítés, több különböző hibát eredményez, akkor elgondolkodhatnál azon esetleg, hogy az új hibával eddig nem találkozott senki más.

Lényegében véve egy teljesen lusta, logikátlan, nagyszájú szánalmas alak vagy. Köttesd ki az internetet szerintem... Kérlek távozz erről a fórumról és SOHA viszont NEM látásra.

Ilyen hozzáállással máshonnan is elfognak küldeni a fenébe...
_________________
Vízipipa Fórum - Az ország első és legnagyobb vízipipás fóruma! Folyamatosan moderált és mindig találhatsz érdekes témát! :)
Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 13:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Syska, bármennyire is lenne igazad, a modor akkor sem megfelelő.

Lehet informálni a tévedésekről szépen, logikusan és összeszedetten, de amit letoltál az sem sokkal különb (sőt, ha úgy nézzük, még rosszabb) hozzáállás, mint amit Ludis-tól láthattunk előtted.

Ludis, kérlek olvasd syska véleményét a személyeskedő sorok nélkül, és találd meg benne azokat a fordulatokat, amelyek TÉNYLEG érvényesek rád.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ludis
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2009.09.26. Szombat 10:40
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 16:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
zso2: syska írását nem kívánom fel venni, pláne a net kiköttetési gondolatát, mivel ő még gondolatban sem volt mikor már én a neteztem....
Annó a Commodore világában programokat írkáltam, meg hasonlók....
Mikor meg lett az első PC-m egyből be is lett kötve a net. Akkoriban még a DOS volt a menő. Abban a témában lehet tudnék neki sok ujdonságot mutatni....
A Win95-98-at úgy variáltam, állítgattam, módosítgattam, ahogy nekem tetszett....
Ebben az időben a neten is ismerkedtem a garázdasággal, természetesen kis formában (szegény iskola rendszergazda idegeivel játszadozva :-) )
Az, hogy a weblap készítésekkel még csak most kezdek el ismerkedni (html), hát sorry. Családom van, meg valamiből élnem is kell. Nekem anyuci, apuci sosem vett meg semmit, és nem is hagytam nekik.... Nem úgy mint a mai fiataloknak ( akinek nem inge, nem veszi magára), mindent a szájukba adnak. Én a html nyelvet is kuglinak köszönhetően tanulgatom...
Az, hogy most beleugrottam a fórum készítésbe, hát, a böngészős játékhoz elengedhetetlenné vált. Így bevállaltam. Kihívás, könnyebb tanulási lehetőség...
Syskának csak annyit üzenek, hogy nézze végig az összes hozzászólását. 99%-ig csak azt lehet olvasni belőlle, hogy a kugli így, a kugli úgy..... Meg sok helyen belinkelve a kugli...Ez nem válasz....
Ha nem tudom valamire a választ, akkor vagy azt írom, hogy bocs, de erre én nem tudom a választ, vagy nem írok semmit, mint inkább a www.google.hu reklámot játszom...
Másik dolog. Hasonló jellegű probléma szerepel a fórumon, de nem egészen ugyan arról szól, mint az enyém és az arra írt lehetőségek sem oldották meg a dolgot.
Egy tapasztalt, rutinos ember, aki maga is használja ezeket a "programokat, MODokat",
Annak semmibe nem tart esetleg bele kukkantania a saját file-jaira és esetleg ötletet adni. Legalább annyit, hogy honnan eredhet a hiba. Esetleg azt írni, hogy figyelj, tedd már be ezt, vagy azt a file részt, hogy megnézzük, hogy egyáltalán mire jött a hiba...
De mindegy....
Elnézést kérek azoktól akiket ezzel megsértettem, nem állt szándékomban...Valamint Siskától is, nem állt szándékomban minősíteni, sem senkit megnevezni, de sikerűlt kihoznia belőlem..

Valamint szerintem egy Admin zárhatja is ezt a témát..

Üdv: Ludis

Ui:Még annyi, hogy az oldal Adminjai, Moderátorai össze is csoportosíthatnák azokat a témákat amik több helyen és címen indultak el. Esetleg a főcímet egyúttal ki is tudnák bővíteni, hogy mindenki könnyebben hozzá jusson a problémája megoldásához... ( Saját vélemény)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
_zso2
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.25. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2029
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 16:56    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ludis írta:

[...]
Másik dolog. Hasonló jellegű probléma szerepel a fórumon, de nem egészen ugyan arról szól, mint az enyém és az arra írt lehetőségek sem oldották meg a dolgot.
Egy tapasztalt, rutinos ember, aki maga is használja ezeket a "programokat, MODokat",
Annak semmibe nem tart esetleg bele kukkantania a saját file-jaira és esetleg ötletet adni. Legalább annyit, hogy honnan eredhet a hiba. Esetleg azt írni, hogy figyelj, tedd már be ezt, vagy azt a file részt, hogy megnézzük, hogy egyáltalán mire jött a hiba...[...]
A személyes részre nem kívánok reagálni...
Erre ellenben úgy érzem, kell, mielőtt a téma zárásra kerül.

Igen, hasonló probléma szerepel a fórumon, és igen, nem FELTÉTLEN ennek a konkrét megoldása. Mivel elolvastad, utánanéztél, azt is láthatod, hogy egy-egy felmerülő problémára néha heteket, hónapokat kell várni, hogy meglegyen egyszerre, egy helyen:
-idő, hogy át tudják nézni a problémát.
-megfelelő szakmai tudás, hogy válaszolni tudjanak rá.
-kedv, hogy még ezzel is foglalkozzon, ne a SAJÁT családjával, neadjisten saját fórumával.

Azt hiszem, az első válaszod elég modortalanra sikeredett, annak tudatában, hogy ezt a fórumot mindenki a szabadidejében nézi, mindenki szabadidejében áldoz rá. Nincsenek fizetett alkalmazottak, és nincs kötelező válaszadási idő. És ahogy te is írtad: aki nem ért hozzá, az jobbára nem válaszol a fórumba. Egy kis türelem nem ártott volna (vagy esetleg noszogatás, miszerint "senki nem ért hozzá?" típusú kérdés feltétele ott, ahol az eredeti kérdés elhangzott.), hogy az is "ráérjen", aki tartalmi választ tud adni.
Természetes, hogy egy nemzetközi fórumon, ahol többször annyi hozzáértő van, mint itt, hamarabb kapsz választ. Nem hiszem, hogy ezt bárkinek is fel lehetne róni hibának.

Ludis írta:

[...]Ui:Még annyi, hogy az oldal Adminjai, Moderátorai össze is csoportosíthatnák azokat a témákat amik több helyen és címen indultak el. Esetleg a főcímet egyúttal ki is tudnák bővíteni, hogy mindenki könnyebben hozzá jusson a problémája megoldásához... ( Saját vélemény)
Ez egy nagyon jó ötlet... de tudod te mennyi idővel jár? Nézz magadba, és gondold át: te szívesen vállalnád INGYEN a SZABADIDŐDBEN egy ekkora és ilyen szakmai fórum moderálását? Épp ezért kell egy kis türelem, és sok sok kattintás egy ilyen fórumon, hogy sikeresen megtaláld a neked szóló részeket. Ezt más helyeken úgy hívják: elhivatottság... és erre a tulajdonságra szükséged lesz az online játékod futtatásakor is.
_________________
Tapasztalást pénzért venni vagy hagyományképpen kapni nem lehet - fizetni kell azért mindég és mindegyiknek.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
k959
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.14. Péntek 18:08
Hozzászólások: 1128
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 18:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok.
Végig olvastam azt itt leírtakat, és szeretném én is a véleményemet kifejteni.

Anno, mikor fórum készítésére adtam a fejemet és elakadtam már az elején, én is ide szaladtam segítségért.
DE!
Úgy emlékszem kulturált hangnemben írtam le a gondomat bajomat, ami számomra fontos és kiemelném KÖSZÖNÉS-el kezdtem a topic nyitást, (sokan elgondolkozhatnának ezen!) és türelmesen megvártam a választ.
Eddig minden esetben meg is kaptam a segítséget, melyért a mai napig hálás vagyok a többieknek. Úgyéreztem és érzem, ahol kapok valamit a magam módján próbálom viszonozni azt, ezért lettem visszajáró lélek a fórumra. és amiben a tudásomhoz mérten tudok én is segítek másoknak. A mai napig olvasgatom az itt található írásokat, mielőtt benyitnák valami már létező témát.
Mindig tanulok még valamit!
Most jöhet a kritika.
Sokan ide rohannak a bajukkal, bevágják valami témába, ahelyett, hogy előbb kicsit olvasgatnának, hátha meglelik amire szükségük van, majd ahogy jöttek távoznak is, sokszor köszönés és köszönet nélkül!

Azok akik aránylag állandóan látogatják a fórumot, és segítenek másoknak, számomra érthető ha szakad a cérna, a sok olyan kérdezőtől akik arra lusták, hogy kicsit olvasgatnák a fórumon található témákat, helyette inkább bevágják a kis durcást, és sértő beírással ékesítik a fórumot.

Röviden ennyit szerettem volna hozzászólni, és jó lenne ha ez a téma nem menne a süllyesztőbe, inkább valahová kerüljön áthelyezésre, hiszen az "Általános kérdések válaszok" fórumhoz semmi köze, de (talán) jó példa lehetne a jövöben ide látogató leendő fórum tagok számára.

Köszönöm, hogy megírhattam és TI elolvastátok.

Üdvözlettel: k959.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2836
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 20:54    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!

Engedd meg, hogy pár szóban válaszoljak az általad felvetettekre.

Ludis írta:

Köszönöm a segítséget ennek az egész tetves fórumnak!
Én köszönöm a fórum adminisztrátorainak és 5600+ felhasználójának nevében! Öröm ilyen köszöneteket olvasni, ilyenkor jól eső melegség tölti el a szívemet, hogy lám, mégiscsak megéri szabadidőmet önzetlenül mások kisebb-nagyobb problémáinak megoldásával eltölteni.

Ludis írta:

Családom van, meg valamiből élnem is kell.

Ludis írta:

Meg mint sok esetben, minél többen telepítenek egy programot, annál több fajta, egyedi hiba jelenik meg.
Ez így igaz, sokszor egy hiba megoldásában csak úgy tudunk segíteni, ha mi is feltelepítjük az adott MOD-ot és / vagy elvégezzük az adott módosításokat. Ehhez bizony idő kell, amiből sajnos mostanában kevés áll a rendelkezésünkre. És bármilyen meglepő, minket sem farkasok nevel(n|t)ek, nekünk is van családunk. Meg különféle tanulmányaink is, esetleg munkánk. De ebbe felesleges jobban belemenni, mert ezeket általában senki sem veszi figyelembe és a kérdezők szempontjából csak hátráltató tényezők.
És hidd el, én sajnálom a legjobban, hogy már kb. 200 hozzászólás van bekönyvjelzőzve, de jelenleg nem tudok mit csinálni, ennyire futja a szabadidőmből. A te privát üzenetedet is megkaptam, elolvastam és a te témádról sem felejtkeztem el, egyszerűen csak azért nem válaszoltam, mert nem lett volna még mit.

Ludis írta:

Részemről le lett írva ez a fórum, és reklámot is fogok neki adni, garantálom...
Csak nyugodtan, de ezzel csak magadat minősíted.

Ludis írta:

Annó a Commodore világában programokat írkáltam, meg hasonlók
Én is, de assemblyben az alapoknál sosem jutottam tovább, amit a mai napig is sajnálok.

Ludis írta:

Még annyi, hogy az oldal Adminjai, Moderátorai össze is csoportosíthatnák azokat a témákat amik több helyen és címen indultak el.
Eredetileg így volt, ld. A phpBB fórum installálása, Gondok/Kérdések/Problémák. A legtöbb felhasználó még a keresőt sem hajlandó használni, nem hogy több oldalt is végigolvasson, ezért vezettük be az új kérdés - új probléma elvünket. Van akinek ez szokatlan, de jobb megoldást nem tudunk.

Ezt a témát meg jól áthelyezem az Off fórumba.
_________________
Kérlek, privát üzenetben ne kérj segítséget olyan kérdéssel kapcsolatban, aminek a fórumon a helye!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 15:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2009.10.16. 23:22    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ludis írta:

zso2: syska írását nem kívánom fel venni, pláne a net kiköttetési gondolatát, mivel ő még gondolatban sem volt mikor már én a neteztem....
Annó a Commodore világában programokat írkáltam, meg hasonlók....
Mikor meg lett az első PC-m egyből be is lett kötve a net. Akkoriban még a DOS volt a menő. Abban a témában lehet tudnék neki sok ujdonságot mutatni....
A Win95-98-at úgy variáltam, állítgattam, módosítgattam, ahogy nekem tetszett....
Ebben az időben a neten is ismerkedtem a garázdasággal, természetesen kis formában (szegény iskola rendszergazda idegeivel játszadozva :-) )
Az, hogy a weblap készítésekkel még csak most kezdek el ismerkedni (html), hát sorry. Családom van, meg valamiből élnem is kell. Nekem anyuci, apuci sosem vett meg semmit, és nem is hagytam nekik.... Nem úgy mint a mai fiataloknak ( akinek nem inge, nem veszi magára), mindent a szájukba adnak. Én a html nyelvet is kuglinak köszönhetően tanulgatom...
Az, hogy most beleugrottam a fórum készítésbe, hát, a böngészős játékhoz elengedhetetlenné vált. Így bevállaltam. Kihívás, könnyebb tanulási lehetőség...
Syskának csak annyit üzenek, hogy nézze végig az összes hozzászólását. 99%-ig csak azt lehet olvasni belőlle, hogy a kugli így, a kugli úgy..... Meg sok helyen belinkelve a kugli...Ez nem válasz....
Ha nem tudom valamire a választ, akkor vagy azt írom, hogy bocs, de erre én nem tudom a választ, vagy nem írok semmit, mint inkább a www.google.hu reklámot játszom...
Másik dolog. Hasonló jellegű probléma szerepel a fórumon, de nem egészen ugyan arról szól, mint az enyém és az arra írt lehetőségek sem oldották meg a dolgot.
Egy tapasztalt, rutinos ember, aki maga is használja ezeket a "programokat, MODokat",
Annak semmibe nem tart esetleg bele kukkantania a saját file-jaira és esetleg ötletet adni. Legalább annyit, hogy honnan eredhet a hiba. Esetleg azt írni, hogy figyelj, tedd már be ezt, vagy azt a file részt, hogy megnézzük, hogy egyáltalán mire jött a hiba...
De mindegy....
Elnézést kérek azoktól akiket ezzel megsértettem, nem állt szándékomban...Valamint Siskától is, nem állt szándékomban minősíteni, sem senkit megnevezni, de sikerűlt kihoznia belőlem..

Valamint szerintem egy Admin zárhatja is ezt a témát..

Üdv: Ludis

Ui:Még annyi, hogy az oldal Adminjai, Moderátorai össze is csoportosíthatnák azokat a témákat amik több helyen és címen indultak el. Esetleg a főcímet egyúttal ki is tudnák bővíteni, hogy mindenki könnyebben hozzá jusson a problémája megoldásához... ( Saját vélemény)
Szép dolog a történelem. Megtanulhattad volna, hogy a kereső használata milyen jó dolog. Mellesleg tökéletesen ellent mondasz az első hozzászólásodnak.
Minősítést sajnos a hozzászólásod adja. Programozó tudhatja, hogy hibák voltak, vannak, lesznek. Problémák mindig eltérőek. Én például SOSEM programoztam, nincs informatikai végzettségem.

Apropó. Ösztönzésnek írtam a kugli, így, google úgy hozzászólásokat. Mellesleg max 10% lehet a hsz-eimnek. Sajnos én phpbb-ben inkább design-olás terén vagyok otthon nem motor működésében. Amikor olvasok egy témát kb. emlékszek a kulcsrészekre. Viszont nem a teljes megoldásra. Ezért is mondom a keresőt, mert tudom megvan a válasz, de nem tudom a pontos linket.

Amúgy nem apuci, anyuci vágott alám gépet. Dolgoztam érte. Épp ahogy a tudásomért is. Grafikusként és weblapszerkesztőként hasznosítható tudásom mind magam szereztem. Honnan? 98%-ban Google-ből. Jéé, megint itt ez a furcsa kereső és az a hatalmas információ áradat amiből csak ki kell hámozni a nekünk szükségeset. Aki tudja használni a keresőket annak hatalmas "tudás" van a birtokában. Rá kell szoktatni az embereket (főleg a 14éves kis fiatalokat), hogy a keresőt használják és ne elvárják el, hogy egyből megkapják a választ. Aminél elvárják, hogy jó választ kapjanak...

No, mindegy. Én itt lezárom, hisz a mondandóm kifejtettem. Ennél többet nem tehetek. Max idézni tudom apám: "Amiről nincs jó véleményem azt nem mondom ki."
_________________
Vízipipa Fórum - Az ország első és legnagyobb vízipipás fóruma! Folyamatosan moderált és mindig találhatsz érdekes témát! :)
Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +2 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés