Saját IP cím letiltása...

Szerző
Üzenet
Narrow
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2010.03.16. Kedd 20:49
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.16. 20:56    Hozzászólás témája: Saját IP cím letiltása...
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Történt egy kis "baleset", és írtam levelet Andai Szilárdnak, akinek az elérhetősége a PhpBB2 fórumom alján szerepel. Íme a levél, hogy ne kelljen ugyanazt még egyszer beírnom:

Idézet:

Kedves Szilárd!

Először is szeretnék engedélyt kérni a tegezésre. :) Tehát, tudomásom szerint te valamilyen formában részt vettél a PhpBB fórummotor magyarosításában vagy terjesztésében... konkrétumot nem tudok, a te neved és elérhetőséged szerepel a PhpBB fórumom alján. Történt egy kis probléma... hosszú idő után visszanéztem a fórumomra, és láttam hogy különféle felhasználóneveken telebombázták reklámokkal robotok vagy vicces kedvű külföldiek... Elkezdtem törölgetni ezeket a reklámokat, illetve egy IP címet is letiltottam, ám a következő pillanatban azt írta ki a fórum, hogy ki lettem tiltva... Nem tudom mi történt. Csak nem a saját IP címem tiltottam volna le. :S Hiszen az idegen emberke hozzászólásának IP-címét lestem meg, ott felsorolt tucatnyi ismeretlen felhasználónevet, fogtam letiltottam. Most mi történt?!
Kérlek segíts! Különben nem tudok belépni a fórumomra, és szerkeszteni. Nem volt soha nagy látogatottsága, egyszer elindítottam a honlapomhoz, de nem vált be egyik sem... De most szeretném újra kezdeni, és ez a baki... nem jött túl jól.
Várom mihamarabbi válaszod!

Üdvözlettel, B. A. - http://www.freeweb.hu/narnia/index.php
Nos, ez lenne a gondom. És elnézést kérek, látom a PhpBB2 már elavultnak számít... hosszú kihagyás után tértem most vissza a fórumok, weblapok világába, és úgy látszik elég sok mindenből kimaradtam... :shock:
Köszönök előre is minden ötletet, segítséget, részvétnyilvánítást...

Üdv, Narrow

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
syska
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.11.20. Kedd 14:52
Hozzászólások: 1484
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.16. 22:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Mysql adatbázisból ki tudod venni a tiltott ip-ket. Utána frissíts 3-as verzióra, az jobban véd a robotok ellen is.
_________________
Vízipipa Fórum - Az ország első és legnagyobb vízipipás fóruma! Folyamatosan moderált és mindig találhatsz érdekes témát! :)
Vízipipa - Az ország első és legnagyobb vízipipás közössége. Legtöbb infó a vízipipáról, legnagyobb fórummal és a legtöbb cikkel!
Vízipipa Blog - Egy blog, melynek fő témaköre a vízipipázás! Minden információ: tippek, hírek a hazai és külföldi fronton, dohány tesztek és miegymás!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Narrow
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2010.03.16. Kedd 20:49
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.16. 23:51    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Egy éve erre még simán azt válaszoltam volna: Hát persze, ez miért nem jutott eszembe?! :) De... már arra sem emlékszem, hogyan tudok html-ben sorkizárt szöveget csinálni... Kérlek, magyarázd el picit részletesebben, hogy is csináljam! Nagyon-nagyon hálás volnék. Tényleg fogalmam sincs mit is kezdjek a Mysql-el...
Illetve még egy kérdés, bár ezt talán könnyen megtalálhatom máshol, de ha már itt vagyok felteszem: a 3-as verzióra való frissítés megvalósítható úgy, hogy a fórum a tartalmával maradjon, vagy le kell írtani a régit teljesen, és a helyére egy PhpBB3-ast tenni?
Előre is kösz, illetve köszönöm az előző, gyors választ. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HoremWeb
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.18. Vasárnap 1:00
Hozzászólások: 2400
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.17. 00:19    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
  1. <p style="text-align: justify;"> ;)
  2. Ezt talán syska megírja, nekem el kellene babrálni egy kicsit a phpMyAdminban, hogy felidézzem, hogy is volt a 2-esen...
  3. A phpBB3-ra váltásról van egy pár téma, amit érdekes és érdemes átnézni, de a lényeg: minden megmarad(hat) a régi fórumból, esetleg pár dologgal, például a régi emotikonokkal kell molyolni. Erősen MOD-olt fórumnál lehet probléma, de én annak idején a kb. 20 MOD-ot tartalmazó fórumot simán konvertáltam. Sőt, a konvertálás során a régi fórum is megmarad, ha csak végzetes hibát nem követsz el, úgyhogy a sikertelen konvertálás nem befolyásolja annak működőképességét. (Az emberi tényező miatt azonban mindenképp fontos teljes mentést csinálni, adatbázisról sé fájlrendszerről egyaránt!) Nekem a tárhelyem nem engedte a konvertálást, ami elég erőforrás-igényes feladat, úgyhogy saját gépen konvertáltam, aztán "felköltöztem" az éles tárhelyre. Az összetett művelet (költözés localhost-ra, konvertálás, költözés tárhelyre) miatt többször kellett próbálkoznom, de az eredeti phpBB2-m sem a tárhelyen, sem a localhost-on nem sérült, vidáman lehetett (volna) tovább használni. Úgyhogy megfelelő biztonsági mentések után nyugodt lélekkel belevághatsz. Ha pontosan tudod, hogy mit szeretnél, és nem ingyenes tárhelyen vagy, akkor jó eséllyel elsőre menni is fog. Ingyenes tárhelyszolgáltatóknál viszont a tárhellyel járó korlátozások megakadályozhatják a webes konvertálást, ilyenkor célszerű egy Apache szervert telepíteni (nekem a WAMP vált be), és localhost-on, az otthoni saját gépeden konvertálni.

_________________
Élet, üdv, egészség! - HoremWeb

Kép KEMET = Az Ókori Egyiptom

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.17. 10:23    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
2. phpMyAdminban ürítsd ki a phpbb_banlist táblát vagy futtasd le az ezzel megegyező SQL parancsot:

Kód:

TRUNCATE TABLE phpbb_banlist
Ha nem phpbb_ a fórumod adatbázis tábláinak előtagja, akkor írd át a parancsban a megfelelő értékre.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Narrow
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2010.03.16. Kedd 20:49
Hozzászólások: 17
Hozzászólás Elküldve: 2010.03.20. 18:24    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Na, közben történt pár érdekes dolog... Először rájöttem, hogy a régi jelszavas listám eltűnt, úgyhogy emlékeztetővel kértem egyet a tárhelyszolgáltatól. Kiderült hogy a freeweb az utóbbi időben átalakult, úgyhogy még valami új rendszert is rámsóztak... ez kicsit bekavart. Ott tartok jelenleg, hogy a freewebes tárhelyemre Total Commanderrel két féle képpen is feltudok menni. ftp. freeweb.hu-val, ahol ott a régi fórum, illetve ftp2.freeweb.hu, ami üres. Ide elkezdtem feltölteni a phpBB3-at... de folyamatosan elakad már az adm mappa töltése közben... mit lehet csinálni? Régen villámsebességgel dobálta fel a dolgokat, most meg egy 13 kb-s kis fájlon leakad...
Segítség!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés