Logó középre igazítása [prosilver]

Szerző
Üzenet
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 7:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.19. 13:41    Hozzászólás témája: Logó középre igazítása [prosilver]
Hozzászólás az előzmény idézésével
HElló!

Szeretném a fejrészben a lecserélt phpbb logót középre igazítani, de nem tudom hol lehetne.
1024-nél nagyobb felbontásnál a fórum szélességéhez képest a logó bal oldalt marad és elégé csúnya.

Köszönet, Richárd
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pehapex
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2008.11.15. Szombat 13:06
Hozzászólások: 71
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.19. 14:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Hello!

Nyisd meg az owerall_header.html fájlodat!
(..phpbb3/styles/prosilver/template/owerall_header.html)

Keresd ezt a részt:

Kód:

<div id="site-description">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>




És írd felül ezzel:

Kód:

         <center>
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a>
         </center>
         <div id="site-description">


Ürisd a cache mappát.

Mostmár középen van a logo. De megjegyezném, hogy ez a megoldás széles logo esetében nyerő. Illetve akkor mutat jól.

sok sikert! :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 7:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 15:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Próbálnám megnyitni, de ezt a hibaüzenetet kapom:
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/utf/utf_tools.php on line 1845: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: Invalid multibyte sequence in argument
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pehapex
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2008.11.15. Szombat 13:06
Hozzászólások: 71
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 16:05    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Tölsd le az owerall_header.html fájlodat. Végezd el a módosításokat. És tölsd vissza. Ürisd a cache-t. Kész.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 7:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 16:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nyilván, de ez normális ez a hibaüzenet? :lol:
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pehapex
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2008.11.15. Szombat 13:06
Hozzászólások: 71
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.20. 16:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Miután nem írtad, hogy mi küldi az üzenetet, így csak találgattam, hogy az AVP. Ezért írtam, hogy tölsd le a fájlt. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 20:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.21. 09:48    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
@bojzi: Ez a hibaüzenet nekem nem annyira tetszik, már eleve a phpBB debug modulja ne nagyon jöjjön elő éles környezetben :D

Töltsd vissza az eredeti overall_header.html-t és nézd meg úgy dob-e ilyen hibaüzenetet!

Ja és mikor szerkesztgetsz akkor arra figyelj, hogy sok mindent gyorsítótáraz a phpbb így például megesik gyakran, hogy hiába cserélsz le valamit nem látod a változást. Mindig töröld a cache-eket (vagy kapcsold ki őket amég szerkesztesz).

Úgy tudod törölni a cacheket, hogy az AVP főoldalán a gyorsítótár kiürítése gombra kattintasz.
Illetve még mindig az AVP-ben rámész a megjelenítések fülre, bal oldalt kiválasztod, hogy sablonok és a módosított sablonnál rámész, hogy újratöltés.

Meg egyébként is. Ilyen középre igazításokat NE a center taggel csinálj, mert megintcsak nem véletlenül van úgy felépítve a prosilver ahogy.

A legszebb lenne az egészet megcsinálni css-ből, és akkor nem is kellene az overall_header-hez nyúlni, de tudom, hogy ilyenkor gond lehet a keresődobozzal és kísérletezni kéne, hogy ne csúzzson el, ezért csináld azt amit pehapex mondott, csak a <center> helyett megint inkább a <div style="text-align:center">-t próbáld meg.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 7:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.21. 16:23    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Header újra feltöltés után végre elérhető lett avp-ben. Azonban ez a logó középre igazítás valahogy nem akar összejönni. Az egyszerűség kedvéért tettem be egy kisebb képet, hogy lássam mikor lesz végre középen. A forráskód módosítása után annyi a változás, hogy az oldal neve és a leírás beugrott középre, de a kép még mindig bal oldalt van. Kicsit már kezdek befeszülni tőle :twisted: :lol: A cache természetesen mindig ürítésre kerül azon felül, hogy az elévült megjelenés komponensek újrafeldolgozása is be van kapcsolva a terhelési beállításokban.

Eredeti forrás:

Kód:


         <div id="site-description">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
            <h1>{SITENAME}</h1>
            <p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
            <p class="skiplink"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
         </div>


Lehet a módosításommal van a baj? :



Kód:

            <div style="text-align:center">
                <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
                <h1>{SITENAME}</h1>
                <p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
                <p class="skiplink"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
            </div>

_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pehapex
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2008.11.15. Szombat 13:06
Hozzászólások: 71
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.22. 14:01    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
ewhchj javaslata is tökéletes. De ne felejsd el lezárni a div tag-et!

Tehát újra......

Keresd ezt:

Kód:

<div id="site-description">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>


És ÍRD FELÜL ezzel:

Kód:

         <div style="text-align: center">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" >{SITE_LOGO_IMG}</a></div>
            <div id="site-description">

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bojzi
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s


Csatlakozott: 2010.05.12. Szerda 7:20
Hozzászólások: 57
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.22. 15:04    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ja igen. Most vettem csak észre, hogy az id="logo" az már nincs benne a módosított változatban és én meg csak a középre igazítást módosítottam:D De így tökéletes, köszi. Közben kipattant egy gondolat.

Nagyobb felbontásnál a fórum szélessége is meg nő, szélesebb lesz. Lehetséges ezt képpel is? Mondjuk lenne egy 1920-as felbontású képem ami mindig egyenes arányban változna a fórum szélességével együtt.

Richárd
_________________
A Techno varázslat mely mosolyt fakaszt vagy könnyeket... Hunyd le a szemed, és érezd teljes erővel, ahogy magával ragad, ahogy meg szűnik az idő múlása... csak a Techno marad!
I ♥ TECHNO

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
ewhchj
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s


Csatlakozott: 2009.05.18. Hétfő 20:37
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Elküldve: 2010.10.22. 22:41    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Vannak trükkök erre (pl egy nem fix méretű elem hátterének állítod be a képet ami így megnyúlik).
A nagy probléma ezzel, hogy az átmérezett képek marha csúnyán tudnak kinézni így nem a kívánt hatást érnéd el.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés