Sebesség probléma

Szerző
Üzenet
Breki
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.20. Szombat 18:48
Hozzászólások: 73
Hozzászólás Elküldve: 2013.05.15. 01:03    Hozzászólás témája: Sebesség probléma
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Decemberben szolgáltatót váltottunk, átköltöztettük a fórumunkat. Azóta folyamatosan sebességingadozással küzdünk. Néha fél percet kell várni, mire 1-1 lap betöltődik, vagy 5-6 enter, mire elmegy egy üzenet a chat falon, néha meg semmi baja, pörög rendesen. Megkerestük a szolgáltatót a problémánkkal, és ezt a választ kaptuk:

Idézet:

Tisztelt......!
Sajnos rendszergazdáinknak nincs rálátása a lassulás miértjeire. Nincs viszonyítási alapuk, mi a "gyors" és mi a "lassú" működés. más felhasználónk nem jelzett felénk problémát a tárhelyen elhelyezett oldalaikkal, azokon használt CMS rendszerekkel kapcsolatban lassúság miatt.
Talán a PhPBB fejlesztőcsapata tudna Önöknek megoldást kínálni, hogy milyen erőforrásigények, egyéni beállítások, frissítések azok amikkel gond nélkül működhet oldaluk (de mint korábban írtam, nem jelzett nálunk más felhasználó ilyen problémát).
Köszönjük hogy megtiszteltek megkeresésükkel.
Üdvözlettel,.........
Magyarul nesze semmi, fogd meg jól.....
Fizetős tárhelyen vagyunk, nem is a legolcsóbbak közül való.
Próbaképpen végeztünk pár mérést egy külső web-oldalon, ami az oldalbetöltődés sebességét méri. Itt az eredménye:
Kép
A pirossal kiemelt időkben nagyon lassú a fórum, értelemszerűen a zöldben jól pörög. Ugye az nem természetes, ha 560kB adat 28.2 mp alatt töltődik le? A mérő oldal vendég felhasználóként látja a fórumot, nem látja a chat falat, és néhány fórumot, témát.
3.0.11-es fut, prosilver alapú sablonon.
Szerintetek hol keressük a megoldást? Az ismételt költözésen kívül mit lehetne tenni?
Ugyanennél a szolgáltatónál fut egy másik fórumom is, aminek semmi baja, igaz kisebb a forgalma, de a méréseink szerint a forgalomnak ne volt köze a lassuláshoz.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pstvfan
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2006.07.30. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 1541
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.18. 21:27    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A sebesség problémák általánosan két dologtól függnek, az egyik a kliens internet sebessége, a másik a szerver sebessége és feltöltési sebessége. Az optimalizált (gyors) kód a szerver erőforrásait használja ki jobban, így a feldolgozás, a kliensnek küldött eredmény elkészítése lesz gyorsabb. Szerintem a phpBB egy gyors fórum motor, ezért én inkább a szolgáltatónál keresném a hibát, valószínűleg teljességgel lehetetlen ezt kódolással megoldani. A problémát akár az is okozhatja, hogy épp egy nagyon népszerű tartalmakat kiszolgáló fizikális szerveren osztozol másokkal, és így ez az oldalad néha lassú, míg a másik, ami egy kevésbé kihasznált vason fut gyorsabb. De az is lehet, bár kevésbé valószínű, hogy egyszerűen a sávszélesség nem elég kritikus időszakokban a szolgáltatónál, vagy hogy a te sávszélességedet eszi meg néha valami más. Ez mind spekuláció, és igen, nem sikerült tovább jutni annál, hogy a szolgáltatód a phpBB fejlesztőire, mi meg rá mutogatunk, de sajnos ennél jobb ötletem ennyi adat alapján nincs.
_________________
<M>

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Breki
Gyakorló phpBB-s
Gyakorló phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.20. Szombat 18:48
Hozzászólások: 73
Hozzászólás Elküldve: 2013.07.18. 23:34    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
A problémát a szolgáltató megoldotta. Átraktak egy másik szolgáltató újonnan beüzemelt tárhelyére....hogy hogy bartelezték le a dolgot nem tudom, de néhány hét türelmetlen várakozás után sikerült rendbe hozniuk.
Most stabil a sebességünk, nem akadozik csúcsidőben sem.
A tanulság a dologból:
Nem elég a szolgáltatónál csak levélben reklamálni, mert minket is simán leráztak elsőre, mondván "más nem panaszkodott még". Amikor mérésekkel, és képekkel is alátámasztottuk a panaszunkat, no akkor végre történt is valami. Elég nagy baj sajnos, hogy ilyen eszközökkel kell kikényszeríteni, hogy foglalkozzanak a panasszal, hiszen nem ingyen tárhelyen vagyunk, és nem a legkisebb csomagot használjuk.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés