Megjelent a phpBB 3.1.11

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2017.07.20. 23:34    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.1.11
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.1.11 "Bertie's Cassini hitchhike" nevű verziója, amely a 3.1.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, három biztonsági javítással és számos hibajavítással.
Egy szerver oldali server-side request forgery (SSRF) sebezhetőséget fedeztek fel a fórum távoli avatarokat kezelő kódjában, amely kihasználásával lehetőség van a szerver hálózati kapcsolatainak felderítésére, valamint csak belső elérésre szánt képfájlokhoz való hozzáférésre (köszönet az SEC Consult-nak a hiba jelentéséért).
Továbbá Derk Ruitenbeek-nek köszönhetően felfedezésre került egy cross-site scripting sebezhetőség a verzió ellenőrzéshez használt fájlokban, amit kihasználva a felhasználó rávehető, hogy javascript kódot tartalmazó hivatkozásra kattintson. A harmadik sebezhetőség kihasználásával MySQL fulltext keresőindex használatakor lehetőség van különlegesen összeállított keresési kifejezésekkel a szervert leterhelni.

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a phpBB 3.1 elérte karbantartási időszaka végét, ez az utolsó karbantartási kiadása. Hibajavításokat a továbbiakban már nem, de biztonsági javításokat 2017. decemberéig fog kapni.

A hibajavítások többek között migrációval kapcsolatos duplikálódásokat javítanak, amik kiterjesztések hibás telepítéséből vagy eltávolításából adódnak. Egy SQL lekérdezésben lévő hiba javítását, ami megakadályozza a privát üzenetek sorba rendezését. Valamint javít egy előző verziójú PostgreSQL frissítéséből adódó hibát.
További változtatások az IP címek és a hozzászólás információk táblázatának lapozhatóvá tétele, és kereső indexelés indítása téma szétválasztása után. A verzió ellenőrzés ezentúl fejlesztési ágakat is támogat, ami lehetővé teszi hasznosabb információk megjelenítését más ágakban megjelent új verziókról.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: javiexin, Jakub Senko, rxu, Matt Friedman, Rubén Calvo, Daniel Sinn, kasimi, Erwan Nader, nomind60s, Victor A. Safronov, Daniel Mota, David Colón, Jmz, david63, hanakin, Christian Schnegelberger, Jim Mossing Holsteyn, Joas Schilling, MIkhail Gulyaev, Michael Cullum, Mukesh Kumar Kharita, Richard McGirr, TarantinoMariachi, hubaishan, lavigor, upstrocker.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.1.10-3.1.11 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés