Megjelent a phpBB 3.1.12

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2018.01.12. 21:41    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.1.12
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.1.12 "Bertie’s look back at Mars" nevű verziója, amely a 3.1.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása, egy biztonsági javítással, egy apró fejlesztéssel és számos hibajavítással.

Az előző verziók nem korlátozták a profil mezőkben használható URL-ek sémáját és ezzel lehetővé tették a javascript séma használatát is. Ez a mostani verzióban tiltásra került. A készítők felhívják a figyelmet, hogy bizonyos külső URL-ek nem biztonságosak is lehetnek. Ezért javasolják a gyanús hivatkozások meglátogatásának mellőzését.

Új funkcióként a phpBB ezentúl támogatja a Memcached gyorsítótár használatát. A fejlesztés még az EoM (End of Maintenance - karbantartás vége) időpont előtt került hozzáadásra, ezért lett e csomag része is.

Mivel a phpBB 3.1-es széria EOL (End of Life - életciklus vége) időpontja elmúlt, ezért ez a csomag a széria utolsó kiadása, amely a későbbiekben már nem fog sem karbantartási, sem biztonsági javításokat kapni.

A hibajavítások között szerepel egy régi jelszó hashek PostgreSQL-en történő frissítésével, egy Sphinx kereső működésével és egy kisebb, frissítés közbeni adatbázis migrációval kapcsolatos hiba javítása.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk tölthetőek le. A nyelvi fájlok az előző, phpBB 3.1.11-es verzióhoz képest nem változtak.
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

A szokásostól eltérően ehhez a verzióhoz nem érhető el sem angol, sem magyar nyelvű frissítő csomag.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés