Fórum kategória létrehozása utáni 'Általános hiba'

Szerző
Üzenet
Den Viens
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2018.06.15. Péntek 15:59
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2018.06.15. 16:18    Hozzászólás témája: Fórum kategória létrehozása utáni 'Általános hiba'
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

A mai nap folyamán sikeresen telepítettem a PhpBB 3.0-ás fórumrendszerét a 000webhosting szolgáltatóhoz. Minden rendben volt a telepítéssel, ám miután az AVP-ben szerettem volna az alap fórum kategóriát átnevezni, majd elmenteni, egy általam még nem látott hibaüzenetbe botlottam, amely a következő:

Kép

Keresgéltem megoldást külföldi oldalakon a problémára, ám nem találtam sehol. Lehet csak átsiklottam valami felett, így a segítségeteket kérném, hátha ti tudjátok mi a titok nyitja.

Előre is köszönöm a válaszokat, további szép napot mindenkinek!

UPDATE: Mindeközben megpróbáltam működésre bírni. Észrevettem, ha a Fórum nevéhez, valamint a leírásához is beírok egy szimpla 0-át, akkor engedi elmenteni. Kipróbáltam betűvel is, számmal is, de egyikkel sem engedi, kizárólagosan csak a 0-át fogadja el valamiért.

Valamint elfelejtettem leírni a következőket:
- Ez egy teljesen friss és tiszta telepítés, tehát nem adtam hozzá MOD-okat vagy ilyesmi.
- Nincs sablon sem telepítve, csupán az alap Pro, és Subsilver 2. Mindkettőn ugyanúgy megjelenik a képen látható hibaüzenet.

És ha esetleg nem látszódna a képen, (bár a méretéből adódóan kétlem) az alábbi hibaüzenetet írja ki a címsor alá:
phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead

UPDATE2: Nos időközben arra is rájöttem, hogy csakis kizárólag akkor írja ki a hibaüzenetet, hogyha a fórum témájának/kategóriájának adok leírást. Ha nincs leírás, akkor minden működik normálisan. :/ Abszolút nem értem mi lehet a probléma...

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 2:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2018.06.18. 20:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia!
A képen látható hibaüzenet azért furcsa, mert az adatbázisban a forum_desc mező gyárilag nem vehet fel NULL értéket, ezért sem kellene a phpBB-nek megpróbálnia NULL értéket beállítania. Ez pontosan milyen verziójú fórum lenne?
Találtam egy témát a phpBB.com-on, ahol a kérdezőnek ugyanez volt a gondja, de ő a telepítőt máshonnan töltötte le: Error when creating forum Te milyen telepítőt használtál a fórum létrehozásához?

A felső preg_replace()-es üzenet abból adódik, hogy a tárhelyeden használt PHP verzió túlságosan új a phpBB 3.0-ához, a fórum kódjában lévő utasítás még támogatott a PHP 7-es verziójában, de a közeljövőben megszüntetésre kerülhet. Erre figyelmeztet az üzenet.
Ha nincs különösebb indokod a phpBB 3.0-ás verziójának a használatára, akkor érdemes lenne egy újabb verzióra áttérned. A 3.0-ás széria legújabb tagja is három éves, már nem készül hozzá se biztonsági, se egyéb hibajavítás.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Den Viens
Regisztrált tag
Regisztrált tag


Csatlakozott: 2018.06.15. Péntek 15:59
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Elküldve: 2018.06.18. 21:40    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönöm a vàlaszod!

A helyzet az, hogy innen az oldalról töltöttem le a 3.0.14-es verziójú csomagot. Ezt: https://phpbb.hu/letoltesek/228

Nem hagyott nyugodni a dolog, és a totalhost.tk nevű webhostingra is feltelepìtettem a szóban forgó csomagot, hátha ott nem jelenik meg a hibaüzenet. Azonban ott is ugyan ez volt a helyzet. Màr a telepìtő elindìtàsa is nehézkesen kezdődött (mindkét hostingon) mert valamiért nem akarta felismerni a cìmsorba beìrt xyweboldal/install.php-t., 502-es Bad Gateaway-re hivatkozva. Aztàn ezt sikerült kiküszöbölnöm azzal, hogy simàn csak az oldal linkjét ìrtam a cìmsorba, és ìgy elindult. Ami szàmomra azért furcsa megint, mert a telepìtőfàjl nekem a root/public_html/install/install.php elérhetőségről kellett volna h fusson. Na de nem ez a lényeg.

Ma egy 3.0.13-as verziójú csomagot szedtem le szintén innen, és azzal gond nélkül felnyomta a telepìtőt a 000-ra és a totalhost-ra is. Még tüzetesebben nem vizsgàltam àt a fórum működését, de eddig ùgy néz ki, hogy problémamentesen fut.

Az àltalad emlìtett 3.2-es verziót azért nem szeretném hasznàlni, mert előrelàthatólag több MOD-ot is szeretnék hozzàadni a fórumhoz, valamint a kinézetét testre szabni, ez pedig a legújabb verzióban nagyon "gyerekcipőben" jàr még. A közeljövőben, ha több lesz hozzà a lehetőség a vàltoztatàsokra, akkor mindenféleképpen vàltani fogok, de addig nem szeretnék.

Most ha ez a 3.0.13-as bevàlik, akkor hagyom majd addig, amìg a nem frissìtek újabbra.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés