Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.2.3

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2018.09.16. 18:58    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.2.3
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.2.3 "Bertie's long summer" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása.

A kiadás többek között több csatolmányt tartalmazó hozzászólás küldésével, phpBB 3.2.2-nél korábbi verzióról történő frissítéssel, valamint az Adminisztrátori vezérlőpultról történő aláírás szerkesztésével kapcsolatos javításokat tartalmaz.

A készítők kiemelik, hogy a kiadás megszüntette a HHVM (HipHop Virtual Machine) környezetek támogatását, illetve kiemelt hivatkozásokkal bővült a fórum adatvédelmi nyilatkozatára és a használati feltételeire.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: rxu, hubaishan, JoshyPHP, Rubén Calvo, Akbar, Anssi Johansson, Daniel Mota, Daniel Sinn, FH, GerB, Zoddo, canonknipser, scootergrisen.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.2-3.2.3 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2018.09.16. 19:01    Hozzászólás témája: Frissítés módja a telepítő csomag használatával
Hozzászólás az előzmény idézésével
Kimásoltam az install.php-ból a frissítést leíró részt:

Frissítés módja a telepítő csomag használatával

A javasolt frissítési mód a teljes telepítő csomag használata. Azonban, ha a phpBB alap fájljai is módosításra kerültek, úgy a módosítások megtartása érdekében az automatikus frissítő csomag használata javasolt. A telepített phpBB az INSTALL.html-ben felsorolt egyéb módszerekkel is frissíthető. A phpBB3 telepítő csomaggal történő frissítése a következő lépésekből áll:
  • Készíts biztonsági mentést a fórum fájljairól és adatbázisáról.
  • Menj a phpBB.com letöltések oldalára, és töltsd le a legújabb "Full Package" csomagot. (Vagy tőlünk a magyar nyelvi fájlokat is tartalmazó telepítő csomagot.)
  • Csomagold ki a telepítő csomagot.
  • Távolítsd el (töröld) a config.php fájlt, és az /images, /store és /files könyvtárakat a kicsomagolt telepítőből (ne az oldaladról).
  • Menj az Adminisztrátori vezérlőpult, Fórum beállítások pontjába és ellenőrizd, hogy a prosilver az alapértelmezett megjelenés. Ha más lenne, állítsd át prosilver megjelenésre.
  • Töröld a /vendor és /cache könyvtárakat a szerveren a fórum gyökérkönyvtárából.
  • FTP-n vagy SSH-n keresztül töltsd fel a telepítő csomag megmaradt fájljait és könyvtárait (a phpBB3 könyvtár tartalmát) a szerveren a fórum gyökérkönyvtárába. (Megjegyzés: Figyelj rá, hogy ne töröld a fórumon használt kiterjesztéseket az /ext könyvtár feltöltésekor.)
  • Indítsd el a frissítési folyamatot az install könyvtár böngészőből való megnyitásával
  • Válaszd ki a használandó nyelvet a jobb felső sarokban.
  • Kövesd a Frissítés fül lépéseit az adatbázis frissítésére.
  • FTP-n vagy SSH-n keresztül töröld az /install könyvtárat a fórumod gyökérkönyvtárából.


Ezzel lett egy új, naprakész fórumod, ami tartalmazza az összes felhasználót és hozzászólást. További feladatok:
  • Használatban lévő nyelvi csomagok frissítése
  • Használatban lévő megjelenések frissítése

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés