Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.3.0

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2020.01.11. 18:42    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.3.0
Hozzászólás az előzmény idézésével
Több, mint száz önkéntes közreműködésének köszönhetően megjelent a phpBB fórum továbbfejlesztett és kibővített verziója, a phpBB 3.3 Proteus.

Az új phpBB 3.3 Proteus a phpBB 3.2 Rhea-ra épülve egy nagy lépés a még modernebb alapok felé, megtartva a könnyű frissíthetőséget, Symfony 3.4, Twig 2 és jQuery 3.4-et használva.
A fejlesztések közül érdemes kiemelni az Invisible reCAPTCHA-t, az Argon2i és Argon2id jelszó hash-elést, a továbbfejlesztett elfelejtett jelszó funkciót és a felhasználói felület apróbb változtatásait.

Az új verzió további újdonságai megtalálhatóak a phpBB.com Proteus Launch Page oldalán és az angol nyelvű bejelentésben, valamint elérhető a funkciók részletes listája a Features Page oldalon.

A phpBB.com közössége keményen dolgozott ennek a kiadásnak az elkészítésén és már folyik a munka a következő, phpBB 4.0-ás verzión.

A fejlesztők megköszönik a phpBB 3.3 Proteus kiadásban való részvételt a következő személyeknek: Marc Alexander, Jakub Senko, Tristan Darricau, 3D-I, rxu, Rubén Calvo, javiexin, mrgoldy, kasimi, Oliver Schramm, JoshyPHP, Máté Bartus, Derky, hubaishan, Matt Friedman, Dark, David Colón, v12mike, nomind60s, Christian Schnegelberger, Mikel Alejo, amalnaeem, Michael Miday, Alfredo Ramos, EA117, Zoddo, Vishal Pandey, Alec, Louis7777, Vinny, battye, Daniel Sinn, Jim Mossing Holsteyn, Sophist, DSR!, Daniel Mota, Erwan Nader, François-Xavier de Guillebon, GanstaZ, PayBas, Kailey Truscott, Richard McGirr, Soeren D. Schulze, brunoais, jasonmarlin, oxcom, stevendegroote, AJ Quick, Anssi Johansson, Jagoba Los Arcos, KYPREO, MichaelC, Nuno Lopes, Rishabh04-02, Saeed Hubaishan, Serge Skripchuk, abyssmedia, david63, dhruveshk, lavigor, vinny, Agris, Akbar, Alex Miles, Andrii Afanasiev, Casey Peel, Daniel, FH, GerB, Ioannis Batas, Julien Tant, Mukesh Kumar Kharita, Nekstati, Paul Sohier, Sage Pointer, TarantinoMariachi, Toxyy, canonknipser, cclauss, espipj, ftc2, kitsiosk, lr94, luzpaz, scootergrisen, tas2580, upstrocker


Az újdonságok listája

Emojik

Az új BBCode értelmezőnek köszönhetően a felhasználók a teljes emoji kínálatot használhatják a fórumokon. Egy szeretnivaló vigyortól egy rózsaszín egyszarvúig, az emojik életet lehelnek egy fórum összes hozzászólásába.
A phpBB 3.3-mal az emoji támogatás kiterjedt a fórumok neveire és témák címeire is.

PHP7 támogatás

A PHP7 kétszer gyorsabb az előző PHP verzióknál. A fejlesztők módosították a phpBB-t, hogy a legújabb PHP verziókat (PHP 7.1-7.4) is teljes mértékben támogassa, hogy kihasználható legyen ez a teljesítmény növekedés.

Okosabb idézetek

Fejlesztésre került az idézetek kezelése is, hogy megjelenítése az idézett hozzászólásra és a szerzőjére mutató hivatkozást is. Az idézett hozzászólás teljes időpontja is megtekinthető egy pillantással.

Egyszerű frissítés

Az új telepítővel a phpBB 3.3-mal még egyszerűbb a frissítés, mint valaha. Tölts fel egy könyvtárat a fórumodra és az összes fájl automatikusan cserélődik.

reCAPTCHA 2.0

A phpBB 3.3-mal alapból elérhető vált a Google széles körben használt, legjobb és legerősebb API-ja, ami az eddigieknél is hatásosabb védelmet nyújt a spambotok ellen.

Továbbfejlesztett értesítések

A phpBB 3.2 értesítési rendszer teljes átdolgozásának köszönhetően az értesítések gyorsabbak és hatékonyabbak lettek. Ennek a változtatásnak köszönhetően a hozzászólás elküldése is majdnem azonnalivá vált.

FontAwesome ikonok

A CSS alapú FontAwesome ikonok használatával még több, retina minőségű ikon érhető el a phpBB-ben, ami az oldalak betöltési idejére is jótékony hatással van.

Symfony 3.4

Az előző, Symfony komponensekre épülő verzió után az új phpBB 3.3 Symfony 3.4-es alapokra váltott, ami lehetővé teszi a legmodernebb fejlesztések használatát.


A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

A szokásostól eltérően, tekintettel a nyelvi fájlokban történt nagy mennyiségű változtatásra, most nem érhető el a magyar nyelvű fájlokat is tartalmazó phpBB 3.2.9-3.3.0 frissítő csomag.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés