Megjelent a phpBB 3.2.10

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2894
Hozzászólás Elküldve: 2020.08.11. 21:06    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.2.10
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.2.10 "Bertie’s look back at Rhea" nevű verziója, amely a 3.2.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása.

A phpBB korábbi verziói megengedték a hozzászólásokban szereplő képek méretének korlátozását. Ez azonban lehetővé tette a csak a kiszolgáló helyi hálózatán elérhető szolgáltatások meglétének ellenőrzését. A fejlesztők meg szeretnék köszönni FVD-nek a hiba HackerOne szolgáltatáson keresztül történő bejelentését.
A hiba a CVE-2020-8226 azonosítószámot kapta.

Továbbá javításra kerültek az Emojik kezelése több szövegmezőben, egy privát üzenetek törlésével vagy olvasottnak állításával kapcsolatos hiba, valamint a PostgreSQL adatbázist érintő lassú keresési műveletek. Ezen felül a kiadásban helyet kapott egy, az új profil mezőket érintő új engedélyezési és letiltási mechanizmus is. Ez utóbbi funkcióval kapcsolatban a fejlesztők megköszönik javiexin munkáját.

A fejlesztők meghosszabbították azt az időszakot, amely a fórum tulajdonosok rendelkezésére áll a phpBB 3.3-ra történő frissítésre. Ez azt jelenti, hogy a kiadás napja a phpBB 3.2-es ág karbantartási időszakának vége, azonban szükség esetén további 3 hónapig még elérhetőek a biztonsági javítások a phpBB 3.2-es ág számára.

A fejlesztők mindenkinek javasolják a phpBB 3.3-ra történő minél előbbi frissítést. Ennek elősegítésére a phpBB 3.2 tájékoztatja a felhasználókat a phpBB 3 követelményeiről.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek és csoportoknak: 3D-I, kasimi, Dark1, rxu, KYPREO, javiexin, ansavin, Alfredo Ramos, Kidounet, MichaIng, ioannisbat, phpBB España.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.2.9-3.2.10 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés