Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.3.1

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2020.08.11. 21:07    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.3.1
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.3.1 "Bertie’s Twenty" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria biztonsági- és hibajavításokat tartalmazó kiadása.

A phpBB korábbi verziói megengedték a hozzászólásokban szereplő képek méretének korlátozását. Ez azonban lehetővé tette a csak a kiszolgáló helyi hálózatán elérhető szolgáltatások meglétének ellenőrzését. A fejlesztők meg szeretnék köszönni FVD-nek a hiba HackerOne szolgáltatáson keresztül történő bejelentését.
A hiba a CVE-2020-8226 azonosítószámot kapta.

Továbbá javításra kerültek az Emojik kezelése több szövegmezőben, egy privát üzenetek törlésével vagy olvasottnak állításával kapcsolatos hiba, valamint a PostgreSQL adatbázist érintő lassú keresési műveletek. Ezen felül a kiadásban helyet kapott egy, az új profil mezőket érintő új engedélyezési és letiltási mechanizmus is. Ez utóbbi funkcióval kapcsolatban a fejlesztők megköszönik javiexin munkáját.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek és csoportoknak: 3D-I, kasimi, rxu, Dark1, KYPREO, Alfredo Ramos, JoshyPHP, javiexin, Jakub Senko, ansavin, Bob Weinand, Kidounet, MichaIng, hubaishan, ioannisbat, phpBB España.

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.0-3.3.1 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2258
Hozzászólás Elküldve: 2020.08.14. 03:52    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi a fordítást :wink:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés