Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.3.3

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2021.02.02. 21:14    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.3.3
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.3.3 "Bertie Triple Distilled" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, MySQL 8 és PHP 8 támogatással, valamint számos hibajavítással.

Ettől a kiadástól kezdődően a MySQL 8-at és/vagy PHP 8-at használó phpBB példányok is hivatalosan támogatottak. Kérjük, hogy a MySQL 8-ra vagy PHP 8-ra történő frissítés előtt bizonyosodjatok meg arról, hogy a fórumon használt kiegészítések is kompatibilisek az új verziókkal.

A kiadásban többek között egy SQL hiba, ami abban az esetben fordult elő, ha egy szám típusú profilmező üres adatot tartalmazott, valamint mobil nézetben nem megfelelően működő lenyíló listák is javításra kerültek.

A phpBB fejlesztői a Continuous Integration (CI) folyamatuk részeként elkezdték az automatizált tesztjeik futtatására a GitHub Actions-t használni. Ehhez kapcsolódóan a phpBB.com kiterjesztésekkel foglalkozó Customisations Team-je útmutatót készített, ami az egyes kiterjesztések fejlesztőit segítheti abban, hogy a GitHub Actions segítségével létrehozhassák a saját kiterjesztés tesztelési megoldásukat.

További változtatás, ami a kiterjesztések fejlesztőit érintheti: a phpBB fejlesztői áttértek a Composer 2-es változatának használatára. Azonban a kiterjesztések phpBB-n belüli működése miatt jelenleg nincs lehetőség a kiterjesztésekben is a Composer 2 használatára. Amíg ez megoldásra kerül, addig a kiterjesztésekben továbbra is a Composer 1 használata javasolt.

A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: rxu, 3D-I, Alec, JoshyPHP, Billy Noah, G-T-I, Joshua Angnoe, Mark D. Hamill, Matt Friedman, Toxyy, Oliver Tseng, kasimi, pasha, teokolo

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com wiki-jében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Automatic Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.2-3.3.3 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
KillBill
Gyakorlott phpBB-s
Gyakorlott phpBB-s
Avatar

Csatlakozott: 2007.03.26. Hétfő 5:42
Hozzászólások: 2258
Hozzászólás Elküldve: 2021.02.03. 15:02    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Ez gyors volt :lol: , köszönjük a leírást és a fordítási munkákat :wink:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2021.02.03. 21:37    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Nagyon szívesen! :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés