Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.3.8

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2916
Hozzászólás Elküldve: 2022.07.03. 18:17    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.3.8
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.3.8 "Bertie: Beer and Summer" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, késleltetett gyorsítótár ürítési fejlesztéssel, megjelenésekben használható PHP és INCLUDEPHP függvények elavultnak jelölésével, valamint számos hibajavítással.

A gyorsítótár késleltetett ürítése lehetővé teszi kiterjesztés fejlesztőknek, hogy a kiterjesztésük működése közben úgy üríthessék a fórum gyorsítótárát, hogy az csak az adott kérés végén kerüljön végrehajtásra. Így a kérés kiszolgálása során végig változatlan adatokkal dolgozhatnak.

A fejlesztők továbbá elavultként jelölték meg a phpBB megjelenéseiben (jelenleg még) használható PHP és INCLUDEPHP függvényeket. Döntésükben szerepet játszott, hogy ezek a funkciók a megjelenésekben csak ritkán használtak, de nem megfelelő használatuk problémákat okozhat a megjelenések működésében, és használatuk már hosszú ideje amúgy sem javasolt. Az elavultnak történő megjelölés mellett a következő nagyobb kiadásban (pl. 3.4.0 vagy 4.0.0) már nem lesznek elérhetők.

A kiadás többek között a natív kereső használatakor csak egy keresési találat visszaadásával és az e-mail értesítések tárgyában és szövegében található emojik használatával kapcsolatos hibajavításokat is tartalmaz.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • Gyorsítótár késleltetett ürítése
  • PHP és INLCUDEPHP függvények elavultnak történő megjelölése a megjelenésekben


Hibajavítások
  • A natív kereső csak egy találatot és egy találati oldalt adott vissza
  • Problémák e-mail tárgyban lévő emojikkal


A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: lionel-rowe, rxu, battye, LukeWCS, Kailey, MichaIng, nomind60s

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com bejelentésében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Advanced Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

Az előző verziókhoz hasonlóan elérhető a 3.3.7-3.3.8 automatikus frissítő csomag magyar fordításokat tartalmazó változata is.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés