Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások

Megjelent a phpBB 3.3.9

Szerző
Üzenet
Marcee
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.17. Kedd 1:00
Hozzászólások: 2921
Hozzászólás Elküldve: 2022.12.02. 22:43    Hozzászólás témája: Megjelent a phpBB 3.3.9
Hozzászólás az előzmény idézésével
Megjelent a phpBB 3.3.9 "Bertie’s lunar flyby" nevű verziója, amely a 3.3.x-es széria hibajavításokat tartalmazó kiadása, továbbfejlesztett PHP 8.0 és 8.1 támogatással, valamint a nem támogatott PHP verziók használatára történő egyértelműbb figyelmeztetéssel. Több, külső fél által fejlesztett kódkönyvtár, mint a Guzzle és twig, is frissítésre került, hogy a legújabb hiba- és biztonsági javításokat is tartalmazó változatuk kerüljön használatra.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a twigben végrehajtott változtatások problémákat okozhatnak a sablonfájlok betöltésekor, és ezáltal a fórum oldalainak betöltésénél (lásd phpBB.com). Ellenőrizd a frissítés előtt, hogy a telepített kiterjesztések kompatibilisek-e, vagy kapcsold ki őket a 3.3.9-es frissítés előtt.

Ezeken kívül a fejlesztők megoldottak egy olyan problémát is, amely megakadályozta az olyan fórumok frissítését, ahol eltávolították az alapértelmezett YouTube-profil mezőt. Továbbá javítottak néhány, a felhasználónevekben szereplő speciális karakterek miatt rosszul formázott e-mailekkel kapcsolatos problémát, valamint a sorvégekkel kapcsolatos eltérő viselkedést az újabb PHP-verziókban.

Végezetül olyan, a biztonságot növelő fejlesztés is történt, amely biztosítja, hogy az "Elfelejtettem a jelszavam" funkcióval történő jelszó-visszaállítás után az összes felhasználói munkamenet is visszaállításra kerüljön. Ez a működés most már összhangban van a jelszó megváltoztatásakor történő műveletekkel.

Kiemelt változtatások

Továbbfejlesztések
  • Jobb figyelmeztető üzenet és támogatás PHP 8.0-hoz és 8.1-hez


Változtatások
  • Guzzle és egyéb függőseg frissítése a legújabb verziókra


Hibajavítások
  • Hiányzó YouTube-profil mező megakadályozza a frissítést
  • Problémák különleges karaktert tartalmazó névvel rendelkező felhasználóknak történő e-mail küldéssel


Biztonság növelése
  • "Emlékezz rám" bejelentkezési kulcsok és munkamenet információk törlése jelszó-visszaállításkor


A fejlesztők megköszönik a kiadás elkészítésében való részvételt a következő személyeknek: Christian Schnegelberger, Patrick Webster, Dark❶, ANDRI H.U

A változtatások teljes listája megtalálható angolul a csomagok docs könyvtárában, a főbb változtatások a phpBB.com bejelentésében, a javított hibák pedig a phpBB.com hibakövető rendszerében. A fejlesztők várják az angol nyelvű kérdéseket vagy megjegyzéseket a kiadás phpBB.com témájában.

Az automatikus frissítő csomagokkal kapcsolatos változás, hogy azoknál a fórumoknál, ahol a phpBB alap fájljai nem kerültek módosításra, ezentúl a teljes csomaggal történő frissítés javasolt. Az automatikus frissítő csomagra csak abban az esetben van szükség, ha a phpBB alap fájljai is módosultak.

A teljes verzió és a nyelvi fájlok tőlünk, a frissítő csomagok pedig a phpBB.com oldaláról tölthetőek le. Ez utóbbi helyről az automatikus frissítő csomagon (Advanced Update Package) kívül többféle frissítő csomag is elérhető. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi fájlokat se!
A nyelvi fájlokkal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen fogadjuk Fordítási hibabejelentőnkben és a fordításunk GitHub oldalán!

A phpBB 3.3.8-as és 3.3.9-es verziója között nem módosultak a magyar nyelvi fájlok, ezért a mostani kiadáshoz nem érhető el a magyar nyelvű fordításokkal bővített automatikus frissítő csomag.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra) RSS - hozzászólások
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés