Hivatkozások elhelyezése

Szerző
Üzenet
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.04. 15:56    Hozzászólás témája: Hivatkozások elhelyezése
Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el az ismerkedést a php nuke-val, és a phpbb-vel. Az istallal nem naon voltak gondjaim,sok hasznos dolgot olvastam a különböző fórumokon. (Itt is!) Amivel viszont most megakadtam, az egy viszonylag egyszerűnek tűnő dolog. Egyszerűen megfogalmazva a kérdés a téma címe is egyben. Szal hogyan lehet saját hivatkozásokat elhelyezni, mondjuk pl. a headerben? Vagy a logora kattintva a saját magam által szándékozott linket hová kell beillesztenem?
Előre is köszönök minden segítséget!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.04. 16:05    Hozzászólás témája: Re: Hivatkozások elhelyezése
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

Sziasztok!
Nemrég kezdtem el az ismerkedést a php nuke-val, és a phpbb-vel. Az istallal nem naon voltak gondjaim,sok hasznos dolgot olvastam a különböző fórumokon. (Itt is!) Amivel viszont most megakadtam, az egy viszonylag egyszerűnek tűnő dolog. Egyszerűen megfogalmazva a kérdés a téma címe is egyben. Szal hogyan lehet saját hivatkozásokat elhelyezni, mondjuk pl. a headerben? Vagy a logora kattintva a saját magam által szándékozott linket hová kell beillesztenem?
Előre is köszönök minden segítséget!
A sablon fájlokban kell átírnod a linkeket (templates/sablonod/sablon_fajl.tpl). Ott nem konkrét url-eket fogsz látni,hanem ilyeneket: {VALTOZO} Ennek a helyére helyettesíti be a phpBB a linket, tehát ezeket kell átírnod (természetesen a megfelelő helyen).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.04. 17:29    Hozzászólás témája: Re: Hivatkozások elhelyezése
Hozzászólás az előzmény idézésével

fberci írta:

newsboy írta:

Sziasztok!
Nemrég kezdtem el az ismerkedést a php nuke-val, és a phpbb-vel. Az istallal nem naon voltak gondjaim,sok hasznos dolgot olvastam a különböző fórumokon. (Itt is!) Amivel viszont most megakadtam, az egy viszonylag egyszerűnek tűnő dolog. Egyszerűen megfogalmazva a kérdés a téma címe is egyben. Szal hogyan lehet saját hivatkozásokat elhelyezni, mondjuk pl. a headerben? Vagy a logora kattintva a saját magam által szándékozott linket hová kell beillesztenem?
Előre is köszönök minden segítséget!
A sablon fájlokban kell átírnod a linkeket (templates/sablonod/sablon_fajl.tpl). Ott nem konkrét url-eket fogsz látni,hanem ilyeneket: {VALTOZO} Ennek a helyére helyettesíti be a phpBB a linket, tehát ezeket kell átírnod (természetesen a megfelelő helyen).
Aha....hát ezt az utat már bejártam előzőleg, de így sem sikerült...megpróbálom tömören: az overall_header.tpl-ben próbáltam megcsinálni az általad javasoltakat. A {VALTOZO} helyére írtam be az URL-t, kipróbáltam a zárójel meghagyásával, és anélkül is, de a végeredmény mindkét esetben az volt, hogy szétesett az oldal dizájnja...:(( Bár a hivatkozás ott volt, és működött is...Vagy ha egyszerűen a headerbe írtam egy szót, és adtam neki egy hiperhivatkozást, akkor is ugyanez volt a végeredmény. Lehet hogy nem itt kellene ezt beírnom, hanem definiálnom kellene egy változót, majd erre hivatkozni az overall_header.tpl-ben? Mit értesz ez alatt: "(természetesen a megfelelő helyen)" Hol az a "megfelelő hely"??

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.04. 17:50    Hozzászólás témája: Re: Hivatkozások elhelyezése
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

[...]
Aha....hát ezt az utat már bejártam előzőleg, de így sem sikerült...megpróbálom tömören: az overall_header.tpl-ben próbáltam megcsinálni az általad javasoltakat. A {VALTOZO} helyére írtam be az URL-t, kipróbáltam a zárójel meghagyásával, és anélkül is, de a végeredmény mindkét esetben az volt, hogy szétesett az oldal dizájnja...:(( Bár a hivatkozás ott volt, és működött is...Vagy ha egyszerűen a headerbe írtam egy szót, és adtam neki egy hiperhivatkozást, akkor is ugyanez volt a végeredmény. Lehet hogy nem itt kellene ezt beírnom, hanem definiálnom kellene egy változót, majd erre hivatkozni az overall_header.tpl-ben? Mit értesz ez alatt: "(természetesen a megfelelő helyen)" Hol az a "megfelelő hely"??
Valószínűleg te akkor nem a megfelelő helyre írdta be az értéket :). A megfelelő hely mindig relatív, attól függ te hova akarod, és még azt értem ez alatt, hogy ne essen szét az oldal, tehát pl. nagyon fontos, hogy ha megváltoztatod a táblázat struktúrát (inkább ne...), akkor azt jól csináld (a többi részhez is igazodva).
Én arra gondoltam, hogy pl. a logó linkjét akarod kicserélni, akkor az {U_INDEX}-et kell kicserélned a megfelelő linkre. Ha hozzáadni akarsz valamit, akkor természetesen ezt nem kell kicserélned.
Az a lényeg, hogy a sablonokat ugyanúgy kell szerkeszteni, mint a többi html dokumentumot, azonban tekintettel kell lenni néhány dologra (mint pl. táblastruktúra).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.05. 08:20    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi hogy ilyen gyorsan reagáltál! :)
Ám sajnos azt kell hogy mondjam, a javaslatod nem orvosolta a probémát...:(
Ezt írtad:pl. a logó linkjét akarod kicserélni, akkor az {U_INDEX}-et kell kicserélned a megfelelő linkre."
Nos, erről a javaslatról írtam azt előzőleg, hogy nem müxik úgysem, ha kapcsos zárójel nélkül, vagy azok közé teszem a hivatkozást. A szintaktika jó, a táblastruktúrát nem változtattam meg, és mégis....előnézetben azt tapasztalom,hogy az oldal dizjnja szétesett...(értem ezalatt azt, hogy az oldalon szereplő összes betűtípus mérete és fajtája megváltozik, a background image eltűnik, és helyette csak alapszín látható, stb. A struktúra marad, csak a dizájn esik szét...:( )
Lehet, hogy a mentéssel van a baj? Én Frontpage-ben nyitom meg a .tpl fájlt, és ugyanebben a formátumban is mentem el. Lehet, hogy másik szerkesztőt kéne használnom? És ha igen, melyiket?
Ne haragudj, hogy ilyen macerás vagyok, de meg szeretném érteni, hogy hogyan lehet ezt az egészet jól csinálni. :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.05. 15:13    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

Lehet, hogy a mentéssel van a baj? Én Frontpage-ben nyitom meg a .tpl fájlt, és ugyanebben a formátumban is mentem el. Lehet, hogy másik szerkesztőt kéne használnom? És ha igen, melyiket?
Lehet, hogy ezzel van a baj, a WYISWYG böngészők szeretik felülírni a linkeket. Alap dolog, hogy az igazi webprogramozók nem WYISWYG felületen dolgoznak, hanem a kódot saját kézzel írják, és csak előnézetre használják ezt (ha használják). A design meg alapesetben is szét van esve, mivel a page_header.tpl, mint a nevében is benne van, csak egy fejléc, hogy egy oldalt alkosson, ahhoz szükség van a tartalom sablonra, és a láblécre is, tehát alapesetben is normális, ha szét van esve az oldal.
Hogy mit ajánlok? Notepad-ot :D. Én személy szerint Macromedia Dreamweaver MX 2004-et használok. Ez jó, de a nem 2004-es változata már nem, mert felül írja a linkeket, ez meg legalább rákérdez (természetesen itt is a kód nézetet ajánlom). De a jó öreg Notepad a legjobb :D.

Ja, és ne írd kapcsos zárójel közé, mert akkor változónak fogja fel, és vagy kitörli, vagy ott hagyja úgy, és akkor a link lesz rossz.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ceriak
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.06.14. Kedd 2:00
Hozzászólások: 1080
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.06. 06:53    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Notepad to rule them all :)


C.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.06. 08:55    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi Berci! :)
Mostmár müxik a dolog. A Notepad valóban segített. :)
Nemcsak a logo linkjét tudtam kicserélni, hanem egy új hivatkozást is beszúrtam a header-be. Szupi!
De itt szembetaláltam magam egy új problémával....
Hiába határozom meg a kódban a betűszínt, a fórumon nem mutatkozik meg...
Itt a kód:

<a href="http://vargalaca.fw.hu"><font face="Arial" size="2" color="#3982A5"><span style="text-decoration: none"></span></font><span style="text-decoration: none"><font color="#3982A5" face="Arial" style="font-size: 7pt"> Vissza a honlapra    </font></span></a>

Szal mi ezzel a gáz szerinted?
Lehetne nyitni egy új topicot "formázás" címmel...:) :)

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.06. 12:16    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

Köszi Berci! :)
Mostmár müxik a dolog. A Notepad valóban segített. :)
Nemcsak a logo linkjét tudtam kicserélni, hanem egy új hivatkozást is beszúrtam a header-be. Szupi!
De itt szembetaláltam magam egy új problémával....
Hiába határozom meg a kódban a betűszínt, a fórumon nem mutatkozik meg...
Itt a kód:

<a href="http://vargalaca.fw.hu"><font face="Arial" size="2" color="#3982A5"><span style="text-decoration: none"></span></font><span style="text-decoration: none"><font color="#3982A5" face="Arial" style="font-size: 7pt"> Vissza a honlapra </font></span></a>

Szal mi ezzel a gáz szerinted?
Lehetne nyitni egy új topicot "formázás" címmel...:) :)
Nem vagyok biztos benne mi a baj, de ne használj fontot, inkább a span-t egészítsd ki stílusokkal (ahol megadhatod a sz0nt is).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.07. 12:28    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszi, megpróbálom. :)
Nem tudod véletlenül azt is, hogy melyik fájl tárolja azoknak a stílusjegyeknek a leírását (font, betűszín, effekt,stb.), amelyekre a különböző {VÁLTOZÓ}-k hivatkoznak? :roll:
Szeretnék pontosan igazodni az adott téma dizájnjához. Hogy egységes legyen.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.07. 15:11    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

Köszi, megpróbálom. :)
Nem tudod véletlenül azt is, hogy melyik fájl tárolja azoknak a stílusjegyeknek a leírását (font, betűszín, effekt,stb.), amelyekre a különböző {VÁLTOZÓ}-k hivatkoznak? :roll:
Szeretnék pontosan igazodni az adott téma dizájnjához. Hogy egységes legyen.
Ennek a sablonrendszernek pont az a lényege, hogy minden a sablonokban van, csak a tartalom jön kívülről. Vagyis minden stílusmeghatározás is a sablonokban van, a változókból csak szöveg jön (esetleg néha-néha link, vagy félkövér, dőlt betű).
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
newsboy
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2005.09.04. Vasárnap 2:00
Hozzászólások: 7
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.08. 11:41    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Szia Berci!

Bocs, hogy ilyen lamer vaok, de hol találom ezeket a sablonokat? Vegyük pl. a már említett "overall_header.tpl"-fájlt. Elméletileg ez lenne egy sablon a sok közül? Mondjuk be akarok szúrni egy rövid szöveget, ami a fórumomról visszavisz a honlapomra. Ezt a szöveget és hivatkozást már be tudtam a jó öreg Notepad segítségével szúrni a fejléc egy meghatározott pontjára, de ez a hivatkozás, eltér azoktól az alapértelmezett hivatkozásoktól, melyek mellette találhatóak (pl. Regisztráció, Profil, stb.) Ezek ugyanis színesek, és ha egérmutatót föléjük viszem, megjelenik alattuk egy vonal. Namármost én szeretném, ha az én hivatkozásom is rendelkezne UGYANEZEKKEL a stílus jegyekkel, de amikor átvizsgáltam ezen stílusmeghatározók után az "overall_header.tpl"-fájlt, sehol sem találtam, az említett alapértelmezett hivatkozások helyén a kódban csak csupa {VÁLTOZÓ}-t találtam. Sehol semmi stílusjegy...:( Szal a kérdés az, hogy hol találom ezeknek a stílusoknak a paramétereit? Melyik sablonban? Bocs, ha egy kicsit zavaros, de ilyen témákban még a kérdést is elég nehéz megfogalmazni...(hát még a választ, mi? :))

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.08. 16:42    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

newsboy írta:

Szia Berci!

Bocs, hogy ilyen lamer vaok, de hol találom ezeket a sablonokat? Vegyük pl. a már említett "overall_header.tpl"-fájlt. Elméletileg ez lenne egy sablon a sok közül? Mondjuk be akarok szúrni egy rövid szöveget, ami a fórumomról visszavisz a honlapomra. Ezt a szöveget és hivatkozást már be tudtam a jó öreg Notepad segítségével szúrni a fejléc egy meghatározott pontjára, de ez a hivatkozás, eltér azoktól az alapértelmezett hivatkozásoktól, melyek mellette találhatóak (pl. Regisztráció, Profil, stb.) Ezek ugyanis színesek, és ha egérmutatót föléjük viszem, megjelenik alattuk egy vonal. Namármost én szeretném, ha az én hivatkozásom is rendelkezne UGYANEZEKKEL a stílus jegyekkel, de amikor átvizsgáltam ezen stílusmeghatározók után az "overall_header.tpl"-fájlt, sehol sem találtam, az említett alapértelmezett hivatkozások helyén a kódban csak csupa {VÁLTOZÓ}-t találtam. Sehol semmi stílusjegy...:( Szal a kérdés az, hogy hol találom ezeknek a stílusoknak a paramétereit? Melyik sablonban? Bocs, ha egy kicsit zavaros, de ilyen témákban még a kérdést is elég nehéz megfogalmazni...(hát még a választ, mi? :))
A {VALTOZO} környezetét is meg kell nézni. Nézd meg milyen cellába vannak foglalva (milyen a stílusa), esetleg <span> tagek között van az a rész, vagy a linknek van egy css osztálya. Nagyon fontosak a css osztályok.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ceriak
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.06.14. Kedd 2:00
Hozzászólások: 1080
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.08. 22:19    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv

A kérdésem az lenne, hogyha a hozzászólásokban a profil megtekintése kép helyett szöveget szeretnék alkalmazni a hozzászóló profiljára mutató linknél, akkor milyan változót kell beírjak a linkbe?


C.

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fberci
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2005.05.28. Szombat 2:00
Hozzászólások: 7388
Hozzászólás Elküldve: 2005.09.09. 06:29    Hozzászólás témája:
Hozzászólás az előzmény idézésével

Ceriak írta:

Üdv

A kérdésem az lenne, hogyha a hozzászólásokban a profil megtekintése kép helyett szöveget szeretnék alkalmazni a hozzászóló profiljára mutató linknél, akkor milyan változót kell beírjak a linkbe?


C.
Az <img>-et kell kicserélned, vagyis a képet, a megfelelő nyelvi változóval.
_________________
Üdv.: fberci
Kereső | Szabályzat | phpBB3 telepítés/frissítés/konvertálás | Útmutatók | Olympus - phpBB3 | Kérlek, ne küldj privát üzenetet nem személyes dologgal kapcsolatban!

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Hirdetés
Hirdetés